Wat wordt bedoeld met de ‘eindmaand’?

De eindmaand zorgt ervoor dat uw Postbox per direct opzegbaar is, zonder dat u belangrijke post mist. U komt niet voor onverwachte kosten te staan dus u weet precies waar u aan toe bent. De eindmaand geeft u de gelegenheid om al uw relaties in te lichten dat uw postadres gewijzigd is.

Ingangsdatum eindmaand
U kunt uw Postbox eenvoudig opzeggen via het klantenportaal (klik op mijn Postboxen). De volgende dag is uw Postbox beëindigd en wij storten het eventuele restsaldo in depot direct terug op het door u opgegeven rekeningnummer. Op dit moment gaat de eindmaand in.
U kunt er ook voor kiezen een latere einddatum aan te houden en/of het saldo in uw depot eerst op te maken. In dat geval gaat de eindmaand in op die datum of wanneer er geen saldo meer in uw depot is.

De verwerking van post
Direct nadat u heeft opgezegd stopt de reguliere postverwerking. In plaats daarvan sparen we de post op en sturen deze aan het einde van deze maand in 1 zending naar het door u opgegeven standaard postadres. U kunt dit adres gedurende de eindmaand nog wijzigen via het klantenportaal. We nemen geen pakketten of aangetekende meer aan.

De kosten voor de eindmaand
De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct in rekening gebracht. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in deze periode of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland). U heeft daardoor geen extra kosten meer en weet u precies waar u aan toe bent.

(Bestaande klanten die nog geen eindmaand hebben zullen gefaseerd worden overgezet, u ontvangt hiervan separaat bericht)

2018-12-06T13:59:35+00:00