Betaling en facturatie2018-11-26T01:09:05+00:00
Loading...

Betaling, facturatie en beëindiging

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch prepaid betaalsysteem, omdat we op deze manier voorkomen dat er onnodig hoge administratiekosten worden gemaakt. U betaalt middels een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen.

Het enige dat u hoeft te doen, is te zorgen dat er voldoende geld (saldo) in het depot staat. Wij verrekenen alle kosten die worden gemaakt met dit depot. Uiteraard  krijgt u tijdig en indien nodig herhaaldelijk bericht wanneer het depot aangevuld dient te worden.
Stortingen kunnen worden gedaan via diverse betaalmogelijkheden:

  • Ideal (gratis)
  • Creditcard (kosten € 1,95)
  • Bancontact / Mister Cash (kosten € 1,50)
  • SOFORT banking (kosten € 1,95)
  • Bitcoin (kosten € 1,95)
  • Bankoverschrijving IBAN (gratis)
betaling-facturatie
Direct een Postbox aanvragen

Automatische incasso

Wanneer u minimaal 2 maanden klant bent, wordt het mogelijk om via automatische incasso het saldo in uw depot op te waarderen. Van de afgelopen maanden bekijken we wat u gemiddeld aan kosten heeft gehad en op basis daarvan wordt een vast incassobedrag bepaald. Zodra uw depot onder een bepaald bedrag komt (een drempelbedrag), sturen wij u bericht dat enkele dagen later dit incasssobedrag van uw bankrekening wordt afgeschreven. Op deze manier gaat uw Postbox nooit in STANDBY wegens een tekort aan saldo en blijven wij de post voor u verwerken.

Voor bedrijven waar PriPost grote volumes post en/of pakketten voor verwerkt, is facturatie achteraf mogelijk in plaats van te betalen via het depot. De betalingstermijn is 14 dagen en vooraf dient een borg te worden betaald.

Facturatie

Na afloop van elke periode van 4 weken ontvangt u van ons een gespecificeerde factuur. Hierin treft u een overzicht van de gemaakte kosten. Tevens staat het resterend depotsaldo vermeld. Wanneer u tussentijds uw depotsaldo wilt inzien, kunt u dit aanvragen via de website (begin 2019 zal uw actuele saldo altijd inzichtelijk zijn in het online klantenportaal).

Voor klanten met een geldig BTW-nummer buiten Nederland en binnen de EU, kan de BTW worden verlegd. Neem hiervoor contact op met de administratie.
Voor bedrijven en particulieren gevestigd of woonachtig buiten de EU kan onder bepaalde voorwaarden gefactureerd worden zonder BTW.

Beëindiging van uw Postbox

U kunt uw Postbox op elk moment opzeggen via het online klantenportaal.
Wij hanteren een opzegtermijn van 1 maand, zodat wij de laatste poststukken die nog voor u binnenkomen netjes kunnen verwerken. Indien er na deze periode nog poststukken voor u binnenkomen, worden deze retour afzender gestuurd.

Wanneer er nog geld in uw depot staat na afloop van de opzegtermijn, wordt dit restbedrag teruggestort op het opgegeven rekeningnummer.

Vragen en antwoorden m.b.t. betalingen en facturatie

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2018-11-25T20:35:56+00:00

U heeft het recht uw aanvraag tot 14 dagen na de dag van uw aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. U krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw annulering terugstorten.

Hoe betaal ik mijn Postbox?2018-11-24T23:38:30+00:00

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch prepaid betaalsysteem. U betaalt middels een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. Bij uw aanvraag stort u een bedrag in uw depot van minimaal € 50,00 middels iDeal, Mistercash, Sofort, CreditCard, Bitcoin of een overboeking. Wanneer wij handelingen voor u verrichten, worden de kosten hiervan in mindering gebracht op het saldo in uw depot. Zodra uw depot onder een bepaald bedrag komt, ontvangt u van ons het verzoek uw saldo aan te vullen. Het aanvullen kan eventueel ook middels een automatische incasso. Eens per 4 weken ontvangt u een gespecificeerde factuur met daarin een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten. Bij een beëindiging van de overeenkomst wordt eventueel resterend saldo teruggestort op uw rekening.

Kan ik op rekening betalen?2018-11-25T00:06:30+00:00

Aan bedrijven met een hoog volume aan post bieden wij de mogelijkheid om op rekening te betalen. U betaalt voorafgaand een borg die dient als garantiestelling. Na afloop van iedere periode ontvangt u een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Ook hebben we de mogelijkheid om facturen via automatische incasso af te schrijven. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2018-11-25T23:05:18+00:00

De dag nadat u uw Postbox heeft opgezegd, gaat de ‘eindmaand’ in. De eindmaand is bedoeld om de Postboxhouder de gelegenheid te geven zijn relaties in te lichten dat zijn postadres is gewijzigd. In de praktijk zien we namelijk dat bij een beëindiging, PriPost vaak als eerste wordt ingelicht. Daarna worden pas de instanties en relaties die post versturen naar de Postboxhouder ingelicht. Dit betekent dat we heel vaak nog post ontvangen, die we zonder de eindmaand niet meer zouden kunnen verwerken. Juist om te voorkomen dat u belangrijke post mist, verzamelen we de post in deze eindmaand en sturen dit aan het einde van deze maand gebundeld naar uw standaard postadres.

Let op! Wij verwerken in de eindmaand de post dus niet volgens uw instellingen maar we sparen de post op. Wanneer u aangeeft de PriPost overeenkomst te willen beëindigen, gaat de volgende dag direct de eindmaand in. De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct gereserveerd. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in de eindmaand of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland).
Het bedrag wordt direct bij aanvang van uw PriPost overeenkomst in mindering gebracht op het depot. U heeft daardoor geen extra kosten meer na de opzegging. Mocht u op het moment van de beëindiging van uw Postbox nog een bedrag hebben staan in uw depot, dan zal dit bedrag dus worden teruggestort op uw rekening.