Pakketten ontvangen2019-01-04T18:25:58+00:00
Loading...

Pakketten, aangetekende stukken en reclame

Voor de ontvangst van pakketten dient u thuis te zijn en dit is voor veel mensen lastig. PriPost biedt hierin een oplossing, doordat u uw pakketten kunt laten bezorgen op onze pakketlocatie. Wij verzorgen dan de verdere verwerking.

Hoe werkt het?

  1. U geeft uw Postbox adres door aan de webshop.
  2. Na ontvangst van uw pakket ontvangt u van ons bericht.
  3. U geeft ons door wanneer wij de zending dienen door te sturen, naar uw pakketadres (in binnen- of buitenland of naar een PostNL afhaalpunt/DHL parcelshop). Standaard voegen we pakketten voor u samen in één doos, zodat de verzendkosten beperkt blijven.
  4. Op de dag van verzending ontvangt u van de vervoerder een Track en Trace code. Per zending kunt u de volgende opties toevoegen:
  • Alleen op huisadres en niet bij buren afleveren

  • Handtekening voor ontvangst verplicht

  • Extra waarde verzekering

Pakketten ontvangen
Direct een Postbox aanvragen

Pakketten – wat zijn de kosten?

De kosten voor het doorsturen van een pakket zijn opgebouwd uit 2 onderdelen: verwerkingskosten en verzendkosten van de vervoerder.
De verwerkingskosten zijn € 1,98 per pakket. Hierin is inbegrepen: het ontvangen, controleren, administratief verwerken, printen van het label, versturen van de notificatie met track en trace code en het afgeven van het pakket aan de vervoerder.

De verzendkosten zijn afhankelijk van het gewicht, de afmetingen en de locatie waar het naartoe wordt verzonden. De standaard vervoerders voor PriPost zijn DHL en PostNL. Het staat u echter vrij om een andere vervoerder te kiezen die beter aansluit bij uw wensen.

Wanneer u meerdere pakketten ontvangt, zullen wij standaard de pakketten (zonder extra kosten) combineren in één zending (1 omdoos) om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Het gebruik van een eventuele omdoos wordt wel doorberekend.

Tarieven – Pakketverwerking

Aangetekende post – info en kosten

Voor het aannemen van aangetekende post worden geen kosten gerekend. Omdat aangetekende stukken vaak belangrijke en/of dringende informatie bevatten, bieden we de optie deze post apart te behandelen. Zo kunnen we als voorbeeld aangetekende post direct doorsturen, terwijl we de reguliere post voor u scannen.
Wanneer wij het betreffende poststuk ook aangetekend naar u doorsturen, ontvangt u een track & trace code. De kosten voor het aangetekend versturen kunt u vinden bij de tarieven.

Geadresseerde reclame – info & kosten

Er zijn maar weinig klanten die zitten te wachten op geadresseerde reclame. Vaak zijn brochures en folders immers ook online te vinden. Om die reden filteren wij reclame er desgewenst gratis voor u uit. Bij twijfel of iets reclame is, sturen wij u eerst een omslagscan, zodat u op basis daarvan kunt aangeven hoe wij met het poststuk om moeten gaan. Wilt u een bepaalde reclame niet meer ontvangen? Dan sturen we deze retour afzender met het verzoek deze in de toekomst niet meer te versturen.

Klik hier voor een compleet overzicht van alle tarieven.

aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame
aangetekende post en reclame

Vragen en antwoorden m.b.t. pakketten, reclame en aangetekende stukken

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2018-12-30T12:48:02+00:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we u eerst een omslagscan. U kunt dan zelf bepalen wat er met de inhoud moet gebeuren. Wij kunnen het scannen, doorsturen of vernietigen. Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2018-11-25T22:24:57+00:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer u de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2018-12-30T12:45:03+00:00

U bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan u door.

Heeft u als bedrijf goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat u de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen u dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Kan ik alle soorten pakketten ontvangen?2018-12-30T12:41:18+00:00

Indien dit zo heeft ingesteld, nemen wij elk handelbaar pakket voor u aan wat door de gebruikelijke vervoerders (DHL, PostNL, UPS, GLS, DPD, FedEX, TNT e.a.) wordt aangeboden. Wij doen geen verwerking van pallets. U bent als ontvanger verantwoordelijk voor de inhoud van het pakket. Als wij een pakket voor u verwerken, verwachten wij dat u bekend bent met de inhoud ervan. Het is van belang dat u op de hoogte bent van de lijst van verboden goederen die is opgesteld door de vervoerders. Mocht u vragen hebben of twijfelen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Kan ik pakketten ontvangen vanuit het buitenland en doorgestuurd krijgen naar een ander land?2018-12-30T12:43:15+00:00

Ja, dit is mogelijk. Ook wanneer het aangetekende pakketten betreft. Als er voor een pakket invoerrechten betaald moeten worden, kunnen wij deze voldoen vanuit uw depot. Vervolgens sturen wij het pakket naar u door op de door u aangegeven wijze.

Kan ik aangetekende post ontvangen?2018-11-24T23:20:11+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. U kunt dit bij de extra instellingen in het klantenportaal aangeven/wijzigen. Wij tekenen in dat geval voor ontvangst en u kunt aangeven hoe wij deze post vervolgens dienen te verwerken. Wij kunnen aangetekende post namelijk anders behandelen dan uw reguliere post.

Hoe werkt het wanneer er invoerrechten betaald moeten worden?2018-12-30T10:51:09+00:00

Op het moment dat wij een zending voor u ontvangen waarvoor een betaling noodzakelijk is, sturen wij u eerst een bericht met het verzoek het bedrag van de zending te storten in uw depot. Als u binnen zeven dagen geld stort, dan nemen wij de zending aan en betalen wij namens u. Betaalt u niet binnen zeven dagen? Dan wordt uw post retour afzender gestuurd door de vervoerder.

Kan ik aangeven geen reclame te willen ontvangen?2018-11-24T22:10:33+00:00

Ja, bij uw instellingen kunt u aangeven dat u geen geadresseerde reclame wenst te ontvangen. Wij filteren dit er kosteloos voor u uit. Mocht er twijfel bestaan of iets reclame is, dan zullen we dit eerst aan u voorleggen. Uw antwoord slaan we op en in de toekomst zullen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden.