Loading...
Post doorsturen
Post scannen2018-11-29T14:03:51+00:00

Uw post laten scannen

We leven in een digitale wereld dus het is niet vreemd dat de meeste klanten van PriPost (ruim 70%) hun post door ons laten scannen (voor ca 25% sturen we de post door en voor 5% bewaren we de post en sturen het op afroep door).

Hoe werkt het?

Zodra wij post voor u ontvangen, scannen wij eerst de enveloppe of we maken deze direct open om de inhoud te scannen. Dit is afhankelijk van uw keuze. Wij mailen u vervolgens de scan (dit is tijdelijk, scans zullen op een later moment zichtbaar worden in het klantenportaal). Eén van de voordelen van scannen, is dat u veelal op dezelfde dag uw post beschikbaar hebt, ongeacht waar u verblijft. Zodra uw post bij ons binnenkomt, wordt deze namelijk direct gescand. Een ander voordeel is dat u uw post netjes digitaal kunt archiveren en dat scheelt een hoop tijd en werk!

Post scannen heeft verschillende primaire opties:

  • Alle post direct openen en scannen

  • Eerst een enveloppe scan en per enveloppe vervolghandeling bepalen

Post scannen
Direct een Postbox aanvragen

Wat zijn de kosten?

De wekelijkse vaste kosten voor een Postbox zijn € 0,99. De verwerkingskosten voor scannen zijn zeer laag. U heeft al een scan vanaf slechts € 0,29. In het geval van een enveloppe scan wordt de voor- en achterzijde als 1 pagina beschouwd.

In het geval een enveloppe veel documenten bevat, worden alleen de eerste 20 pagina’s in rekening gebracht. De overige pagina’s zijn gratis.

Overzicht tarieven – Post scannen

Desgewenst filteren wij reclame er (kosteloos) voor u uit. Het is ook mogelijk dat PriPost aangetekende post en/of pakketten voor u aanneemt. Klik hier voor een compleet overzicht van alle tarieven.

Scan opties

De meeste klanten kiezen ervoor om direct alle post te openen, te scannen en de originelen te vernietigen. Dit is de voordeligste optie omdat er dan geen enveloppescan, vernietigingskosten en/of doorstuur kosten worden berekend.

Scan opties

Vragen en antwoorden m.b.t. het scannen van post

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2018-11-25T22:47:52+00:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we u eerst een omslagscan. U kunt dan zelf bepalen of u de inhoud gescand wenst te hebben (of doorgestuurd of vernietigd). Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2018-05-20T10:31:05+00:00

Bij het instellen van uw Postbox kunt u aangeven of u geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien u dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan kunnen wij reclame er gratis voor u uitfilteren en vernietigen.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2018-11-25T21:03:26+00:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan wij vermoeden dat hier een bankpas of creditcard in zit. Wij zullen de enveloppe in zo’n geval scannen en u bericht hiervan geven. Ook enveloppen met pincodes (die een afwijkend formaat en indeling hebben) zullen niet worden geopend. Ook niet indien u ons hier uitdrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen kunnen alleen door ons worden doorgestuurd.

Het gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2018-11-25T01:06:50+00:00

U kunt ervoor kiezen dat wij al uw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat u per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand naar u toegestuurd per e-mail.
U bepaalt ook wat wij moeten doen met de originelen. U kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per 4 weken, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor u vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2018-11-24T23:09:47+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat u per enveloppe kunt aangeven of u deze ongeopend vernietigd, geopend en gescand, of ongeopend doorgestuurd wilt hebben.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2018-10-23T17:41:22+00:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan u niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers zodat er controle is.

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2018-11-25T21:01:43+00:00

Standaard vernietigen wij uw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vindt u op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat kost het scannen van post?2018-11-29T14:39:51+00:00

De prijs van een scan begint bij € 0,29 en is afhankelijk van de soort scan (enveloppe, inhoud) en het aantal scans (waarbij de prijs lager wordt naarmate er meer scans zijn). Voor een compleet overzicht kunt u kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten. Niet in de laatste plaats omdat dit in de meeste gevallen ook de voordeligste optie is.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2018-11-24T23:00:55+00:00

Ja, dit is mogelijk. U bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.