Voor bedrijven2018-11-26T00:48:25+00:00
Loading...

Speciaal voor bedrijven

PriPost is er voor bedrijven, verenigingen, stichtingen, organisaties en particulieren. Zowel kleine ondernemers als grote bedrijven uit binnen- en buitenland maken gebruik van de mogelijkheden van een Postbox.

Met een Postbox heeft u een professioneel, zakelijk postadres. De post die in uw Postbox terecht komt, wordt door ons netjes verwerkt. Bijvoorbeeld door deze door te sturen, te scannen of te bewaren. Ook is het mogelijk aangetekende stukken en pakketten te laten verwerken.

Onze klanten zijn:

 • Multinationals

 • Midden- en Klein bedrijf

 • Kleine ondernemers/ZZP

 • Webwinkels

 • Verenigingen

 • Stichtingen

voor bedrijven
Direct een Postbox aanvragen

Zakelijke oplossingen:

Post doorsturen - PriPost BV
Post scannen - PriPost BV
Post bewaren - PriPost BV
Speciaal voor webwinkels - PriPost BV

Waarom kiezen ondernemers voor PriPost? De redenen zijn uiteenlopend:

 • Zo zijn er grote internationale ondernemingen die met meerdere Postboxen hun inkomende stroom aan post scheiden.

 • Kleine zelfstandigen die werken vanuit huis, scheiden op deze manier zaken en privé. Met een Postbox hebben zij de beschikking over een adres dat kan worden gebruikt op visitekaartjes, briefpapier en websites.

 • Bij het wisselen van besturen van stichtingen en verenigingen wisselt ook regelmatig het postadres. Met een Postbox hoeft het postadres nooit meer te wijzigen.

 • Veel ondernemers hebben de traditionele postbus van PostNL ingeruild voor een Postbox. Niet alleen omdat dit zo’n 75% voordeliger is, maar ook omdat het veel praktischer en flexibeler is, omdat de post wordt verwerkt en u de deur niet meer uit hoeft.

 • Bedrijven gebruiken de Postbox als vervanging voor hun postkamer. PriPost scant als voorbeeld de inkomende post en stuurt dit naar de verschillende afdelingen door.

 • Webshops uit binnen- en buitenland gebruiken onze dienstverlening voor het verwerken van hun retouren. Meer informatie hieromtrent kunt u hier vinden.

Vragen en antwoorden voor bedrijven

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2018-11-25T22:24:57+00:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer u de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2018-11-25T22:23:27+00:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. U kunt uw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar uw relaties.

Nadat u de overeenkomst digitaal heeft ondertekend, kunt u via het online klantenportaal uw Postbox gaan instellen. Hierbij geeft u aan hoe u wenst dat wij uw post moeten verwerken. U heeft onder andere de volgende opties:

U kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2018-11-25T22:00:10+00:00

PriPost heeft op dit moment locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. Hier zullen in de toekomst (buitenlandse) vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kunt u meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe u het postadres communiceert en noteert, kunt u vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Heeft PriPost een vestiging in mijn woonplaats?2018-11-25T20:53:38+00:00

PriPost heeft op dit moment vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Leidschendam. Omdat wij uw post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoeft u de post niet zelf op te halen, waardoor de locaties van ondergeschikt belang zijn. Meer informatie over de locaties kunt u vinden op deze pagina. U kunt met uw Postboxnummer post ontvangen op alle verschillende PriPost adressen.

Ik woon zelf niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2018-11-25T20:41:42+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar u ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, uw postadres hoeft niet meer te wijzigen. U hoeft alleen aan PriPost uw nieuwe adres door te geven. Voor uw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2018-11-25T01:04:14+00:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heeft u al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vindt u hier.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2018-10-23T17:43:06+00:00

De werking van een Postbox heeft enkele overeenkomsten met de traditionele postbus van PostNL. Bij ons hoeft u echter niet zelf uw post op te halen. De post komt bij ons binnen, wordt door een van onze medewerkers gesorteerd en in uw Postbox gelegd. U kunt zelf bepalen hoe wij vervolgens uw post moeten behandelen (doorsturen, scannen, bewaren). Daarbij komt dat een Postbox vele malen goedkoper is dan een postbus en we bieden veel meer flexibiliteit.

Kan ik mijn bedrijf vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?2018-11-25T00:09:05+00:00

Om uw Postboxadres te kunnen gebruiken als vestigingsadres voor de KvK dient u een aparte overeenkomst te sluiten met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties) voor een Office Space Ultra abonnement. Meer informatie hierover vindt u op www.beesiksoffice.space. De overeenkomst die u met PriPost heeft is alleen te gebruiken als correspondentieadres voor de KvK. Houd u rekening met een mogelijke wachttijd indien u een vestigingsadres wilt.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+00:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Wat is een UBO verklaring en waarom heeft PriPost deze nodig?2018-11-27T14:28:35+00:00
 1. Waarom vraagt PriPost u om een UBO-verklaring in te vullen?
  PriPost is verplicht volgens de Sanctiewetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme om de Ultimate Beneficial Owner (UBO) te identificeren. Hiermee wordt voorkomen dat personen zichzelf kunnen verbergen achter juridische entiteiten. De Sanctiewetgeving verplicht ons om de achtergrondgegevens van onze klanten te controleren. Het gaat om het vaststellen van de ‘Ultimate Beneficial Owners’ (UBO) van onze zakelijke klanten.
 2. Wat is een UBO?
  • UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner oftewel de uiteindelijk belanghebbende.
  • een UBO is een natuurlijk persoon die tenminste 25% aandelen houdt of zeggenschap in de niet- beursgenoteerde rechtspersoon kan uitoefenen;
  • of die begunstigde is of bijzondere zeggenschap heeft van 25% of meer van het vermogen van een stichting of trust.
 3. Uw bedrijf, vereniging of stichting heeft geen UBO maar een bestuurder. Wat moet er dan worden ingevuld?
  Heeft u de rechtsvorm BV, CV, NV, VOF of maatschap? Dan vragen wij u in de UBO-verklaring één of meer Ultimate Beneficial Owner(s) (UBO) met een belang van 25% in te vullen. Heeft u de rechtsvorm VVE, vereniging, stichting of kerkgenootschap? Dan vragen wij u in de UBO-verklaring de bestuurder(s) in te vullen. Heeft u een eenmanszaak, bent u een natuurlijk persoon of heeft u geen UBO met een belang van 25% of meer, dan volstaat de ondertekening van de UBO-verklaring.
 4. Wat houdt de Sanctiewetgeving in?
  De Sanctiewetgeving is gericht op het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme. De Sanctiewet 1977 vormt de wettelijke basis voor nationale regels ter uitvoering van internationale sanctiemaatregelen. Door de oplopende politieke spanningen sinds het conflict in de Oekraïne en de vliegramp met vlucht MH17, hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten sancties afgekondigd tegen personen en entiteiten die betrokken zijn bij dit conflict. De Nederlandse financiële sector, waaronder PriPost als verstrekker van adressen, heeft een belangrijke functie als ‘poortwachter’ bij de uitvoering van die sancties. De toezichthouders verwachten ook van ons dat wij zaken doen met betrouwbare partijen.
 5. Waarom vraagt PriPost mij nu om de UBO-gegevens?
  PriPost heeft de Ultimate Beneficial Owners (UBO) van onze klanten niet altijd vastgelegd. Dit betekent dat niet vastgesteld kan worden of deze klanten op een sanctielijst voorkomen. Dit is in strijd met de Sanctiewet. Bij het accepteren van nieuwe klanten vragen wij nu meteen de benodigde gegevens. Bij bestaande klanten, waar wij in het verleden deze acceptatievragen niet aan hebben gesteld, moeten wij de UBO-gegevens alsnog vaststellen en screenen tegen de Sanctielijsten. Momenteel wordt de naleving van de Sanctiewet steeds strenger gecontroleerd door onze toezichthouders.
 6. Zijn er gevolgen wanneer ik geen UBO verklaring verstrek?
  Wanneer wij de UBO-verklaring niet van u ontvangen, kunnen we de achtergrondgegevens niet controleren. Wanneer u niet reageert, kan dit betekenen dat wij de PriPost overeenkomst moeten beëindigen. Natuurlijk doen wij dat liever niet. Daarom is het belangrijk dat u de UBO-verklaring correct invult en zo snel mogelijk upload via het klantenportaal.
 7. Ik heb meerdere Postboxen. Volstaat dan één UBO verklaring?
  Een UBO verklaring wordt opgemaakt voor een bedrijf. In geval u meerder bedrijven heeft, zal er per bedrijf een UBO verklaring moeten worden opgesteld, ongeacht het aantal Postboxen. Heeft u voor 1 bedrijf meerdere Postboxen, dan hoeft er maar 1 UBO verklaring te worden verstrekt.
 8. Mijn bedrijf is niet gevestigd in Nederland
  Het is voor de wet niet van belang waar een bedrijf is gevestigd. Ook voor in het buitenland gevestigde ondernemingen dient een UBO verklaring te worden verstrekt.
 9. Waar vind ik de UBO verklaring?
  Deze kunt u eenvoudig downloaden via de volgende link: https://www.pripost.com/download/pripost_ubo_verklaring.pdf
  Na invulling en ondertekening kunt u deze weer als PDF uploaden in het klantenportaal.
 10. Waar kan ik terecht met vragen?
  Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van PriPost. U bereikt ons op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur op 070-2210460 of stel uw vraag via een suppoortticket in het klantenportaal. We helpen u graag.
Kan ik het Postbox kantooradres ook gebruiken op mijn website?2018-11-25T22:33:24+00:00

U kunt zowel het postbusadres als het fysieke kantooradres gebruiken op uw website. Veel ondernemers gebruiken het kantooradres op hun website of drukwerk om zo privé en zaken te scheiden.

Waar veel ondernemers niet van op de hoogte zijn, is dat je als bedrijf de wettelijke verplichting hebt (zeker met een webshop) een fysiek adres op de website te vermelden.

In samenwerking met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties waar PriPost gevestigd is), is het ook mogelijk om het kantooradres als vestigingsadres voor de KvK te gebruiken. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Hieronder een afbeelding zoals google maps streetview de locatie in Amsterdam toont. (Wij zijn gevestigd in het middenblok)

Keurenplein Amsterdam op Google Maps - Streetview

Ik heb meerdere bedrijven. Kan ik ook meerdere Postboxen aanvragen?2018-11-25T21:12:28+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk echter niet altijd noodzakelijk. U kunt namelijk meerdere geadresseerden (bedrijven en namen van personen) opgeven per Postbox. Standaard zijn er in de wekelijkse vastrechtkosten 5 geadresseerden inbegrepen. Vanaf de 6e wordt € 0,21 excl BTW per week per geadresseerde berekend. Wanneer u de post echter gescheiden wilt hebben, of voor eventuele andere redenen, dan kunt u meerdere Postboxen gebruiken.

Kan ik mijn Postbox adres vermelden op mijn website?2018-11-25T21:10:56+00:00

Een Postbox adres kan uitstekend gebruikt worden voor vermelding op een website of visitekaartjes. U heeft daarbij de keuze uit twee soorten adressen; een postbus adres en een fysiek kantooradres. Veel bedrijven en ook webshops maken op deze manier gebruik van onze dienstverlening.
Niet elke ondernemer ontvangt daadwerkelijk post in zijn Postbox, maar op deze manier worden zaken en privé gescheiden en kost dit slechts enkele euro’s per maand.

Kan ik mijn bedrijf ook vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?
Ja dit is mogelijk. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Kan ik als webshop mijn Postbox gebruiken voor retourzendingen?2018-11-25T00:52:42+00:00

Ja, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels veel webshops waar wij de retouren voor verwerken. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Is het belangrijk dat de plaats waar mijn bedrijf gevestigd is, hetzelfde is als de plaats van mijn postadres?2018-11-25T00:04:35+00:00

Het blijft een persoonlijke keuze, maar vandaag de dag leert de praktijk dat dit niet meer belangrijk is. Door het toenemende gebruik van het internet weet iedereen dat webshops vanuit de huiskamer kunnen ontstaan of dat men op wisselende locaties werkzaam is. Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van onze service en communiceren naar hun relaties dat de post door een extern bedrijf (PriPost) professioneel wordt verwerkt. Er is een speciaal beeldmerk beschikbaar voor op uw website, waarmee u uw klanten kunt aantonen dat u uw post professioneel heeft uitbesteed aan PriPost.

Kan PriPost de volledige postkamerfunctie van mijn bedrijf overnemen?2018-11-24T23:57:27+00:00

In deze tijd, waarin steeds minder post wordt verstuurd, is het in de meeste gevallen goedkoper uw postkamer uit te besteden. PriPost heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis. Neem contact op met onze salesmanager voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.

Mijn bedrijf is gevestigd in het buitenland. Kan ik dan toch een Postbox openen?2018-11-24T23:45:11+00:00

PriPost is voor iedereen die een postadres nodig heeft in Nederland, ongeacht waar u woonachtig bent, of uw bedrijf gevestigd is. Wij sturen uw post indien gewenst door naar uw adres in het buitenland. Ook kunnen wij de post voor u scannen en digitaal naar u verzenden. Een andere optie is dat wij de post voor u bewaren.

Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2018-11-24T23:41:27+00:00

PriPost biedt u het meest praktische en meest voordelige alternatief. Praktisch omdat u nooit meer de deur uit hoeft om uw post op te halen. Ongeacht waar u verblijft, kunt u altijd inzage hebben in uw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Uw post is bij ons in goede handen.