Loading...
Post doorsturen
Vraag en antwoord2018-12-05T22:09:38+00:00

Vragen en antwoorden op al uw vragen

Op veel pagina’s komt u een blokje tegen met vragen over dat specifieke onderwerp. Op deze pagina zijn deze en nog meer vragen gebundeld. Heeft u een vraag die er niet bij staat…..  laat het ons weten. Wij zijn enthousiast u als klant te mogen begroeten en geven zorgvuldig antwoord op elke vraag!

Direct een Postbox aanvragen

Vragen en antwoorden op de meest gestelde vragen

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2018-11-24T22:19:57+00:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adres informatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. U kunt wel, als voorbeeld, het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vindt u op www.pripost.com/boxvermelding. Let op dat bij het niet vermelden van het boxnummer extra verwerkingskosten per poststuk worden gerekend. Deze kosten worden niet berekend wanneer u ons heeft laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment is ons alleen de verhuisservice van PostNL bekend.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2018-11-25T22:54:15+00:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van uw adres.

Kan ik op een later tijdstip nog wijzigingen aanbrengen in mijn aanvraag?2018-11-24T22:24:51+00:00

Ja, dit is mogelijk. U kunt uw instellingen op ieder moment wijzigen via het online klantenportaal. Zo is het wijzigen van bijvoorbeeld de frequentie van doorsturen of het aanpassen van uw postadres eenvoudig gedaan. Wanneer u de primaire verwerkingsinstelling wijzigt (doorsturen, scannen of bewaren) dan zal dit pas ingaan vanaf de volgende facturatieperiode. De naam van de aanvrager (Postboxhouder) en eventueel de bedrijfsnaam (in geval van een bedrijfsaanvraag) zijn echter niet te wijzigen, omdat daarmee de overeenkomst is aangegaan.

Wat is een geadresseerde en kan ik er meer opgeven?2018-11-24T22:52:02+00:00

Een geadresseerde is een naam waarvoor post wordt ontvangen in uw Postbox. PriPost controleert of de betreffende naam hoort bij het boxnummer. Dit is belangrijk om te voorkomen dat bij het sorteerproces post terecht komt bij de verkeerde persoon. De naam van de Postboxhouder en eventueel de naam van het bedrijf, de stichting of vereniging welke de overeenkomst is aangegaan, zijn standaard geadresseerden en deze zijn niet te wijzigen. U kunt daar zoveel namen (geadresseerden) aan toevoegen als u wenst. In totaal zijn 5 geadresseerden gratis. Vanaf de 6e geadresseerde wordt een klein bedrag per maand in rekening gebracht.
Zo kunt u post laten verwerken voor gezinsleden door hun namen als geadresseerde toe te voegen. Wanneer u anoniem post of pakketten wilt ontvangen, kunt u ook een fictieve naam toevoegen. In geval u meerdere bedrijven heeft is het uiteraard ook mogelijk deze bedrijfsnamen toe te voegen.

Ik ontvang bijna geen post, waarom dan een Postbox?2018-11-24T23:43:10+00:00

Juist omdat er steeds minder fysieke post komt, is het verstandig dit professioneel uit te besteden aan een externe partij. Dit scheelt u namelijk in de kosten en in tijd! Een traditionele postbus van PostNL kost al snel honderden euro’s per jaar en daarbij komt nog de tijd die u iedere keer kwijt bent om naar de postbus te rijden (om er vervolgens achter te komen dat er helemaal geen post is…). PriPost biedt een moderne en flexibele oplossing waarbij u de kosten in de hand houdt, een zakelijke uitstraling heeft en privé en zaken gescheiden zijn.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+00:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2018-10-23T17:43:06+00:00

De werking van een Postbox heeft enkele overeenkomsten met de traditionele postbus van PostNL. Bij ons hoeft u echter niet zelf uw post op te halen. De post komt bij ons binnen, wordt door een van onze medewerkers gesorteerd en in uw Postbox gelegd. U kunt zelf bepalen hoe wij vervolgens uw post moeten behandelen (doorsturen, scannen, bewaren). Daarbij komt dat een Postbox vele malen goedkoper is dan een postbus en we bieden veel meer flexibiliteit.

Ik heb geen email ontvangen met de bevestiging. Wat nu?2018-11-25T20:45:10+00:00

Het kan zijn dat deze niet door uw spamfilter is gekomen. Kijk in uw spambak/ongewenste post ter controle. Kunt u de mail ook daar niet vinden, neem dan contact met ons op.

Kan ik zelf mijn Postboxnummer uitkiezen?2018-11-25T20:45:53+00:00

Aan het begin van uw aanvraag kiest u zelf uit de lijst een letter en een nummer. Deze twee samen vormen uw Postboxnummer.

Hoe vraag ik een Postbox aan?2018-11-25T20:47:56+00:00

De procedure is eenvoudig:

 1. Klik op ‘direct aanvragen’ en kies vervolgens een letter en een nummer, samen vormt dit uw Postboxnummer
 2. Vul de gevraagde gegevens in en controleer deze
 3. Na uw akkoord kunt u de overeenkomst digitaal ondertekenen

Na de aanvraag kunt u uw nieuwe postadres direct communiceren naar uw relaties. U kunt uw Postbox ook direct instellen met uw persoonlijke voorkeuren voor wat betreft de postverwerking. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk via het online klantenportaal.

Is PriPost een service van PostNL?2018-10-23T17:44:21+00:00

Nee. PriPost staat volledig los van PostNL of TNT.

Wat wordt bedoeld met de ‘eindmaand’?2018-12-06T13:59:35+00:00

De eindmaand zorgt ervoor dat uw Postbox per direct opzegbaar is, zonder dat u belangrijke post mist. U komt niet voor onverwachte kosten te staan dus u weet precies waar u aan toe bent. De eindmaand geeft u de gelegenheid om al uw relaties in te lichten dat uw postadres gewijzigd is.

Ingangsdatum eindmaand
U kunt uw Postbox eenvoudig opzeggen via het klantenportaal (klik op mijn Postboxen). De volgende dag is uw Postbox beëindigd en wij storten het eventuele restsaldo in depot direct terug op het door u opgegeven rekeningnummer. Op dit moment gaat de eindmaand in.
U kunt er ook voor kiezen een latere einddatum aan te houden en/of het saldo in uw depot eerst op te maken. In dat geval gaat de eindmaand in op die datum of wanneer er geen saldo meer in uw depot is.

De verwerking van post
Direct nadat u heeft opgezegd stopt de reguliere postverwerking. In plaats daarvan sparen we de post op en sturen deze aan het einde van deze maand in 1 zending naar het door u opgegeven standaard postadres. U kunt dit adres gedurende de eindmaand nog wijzigen via het klantenportaal. We nemen geen pakketten of aangetekende meer aan.

De kosten voor de eindmaand
De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct in rekening gebracht. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in deze periode of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland). U heeft daardoor geen extra kosten meer en weet u precies waar u aan toe bent.

(Bestaande klanten die nog geen eindmaand hebben zullen gefaseerd worden overgezet, u ontvangt hiervan separaat bericht)

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2018-11-25T23:05:18+00:00

De dag nadat u uw Postbox heeft opgezegd, gaat de ‘eindmaand’ in. De eindmaand is bedoeld om de Postboxhouder de gelegenheid te geven zijn relaties in te lichten dat zijn postadres is gewijzigd. In de praktijk zien we namelijk dat bij een beëindiging, PriPost vaak als eerste wordt ingelicht. Daarna worden pas de instanties en relaties die post versturen naar de Postboxhouder ingelicht. Dit betekent dat we heel vaak nog post ontvangen, die we zonder de eindmaand niet meer zouden kunnen verwerken. Juist om te voorkomen dat u belangrijke post mist, verzamelen we de post in deze eindmaand en sturen dit aan het einde van deze maand gebundeld naar uw standaard postadres.

Let op! Wij verwerken in de eindmaand de post dus niet volgens uw instellingen maar we sparen de post op. Wanneer u aangeeft de PriPost overeenkomst te willen beëindigen, gaat de volgende dag direct de eindmaand in. De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct gereserveerd. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in de eindmaand of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland).
Het bedrag wordt direct bij aanvang van uw PriPost overeenkomst in mindering gebracht op het depot. U heeft daardoor geen extra kosten meer na de opzegging. Mocht u op het moment van de beëindiging van uw Postbox nog een bedrag hebben staan in uw depot, dan zal dit bedrag dus worden teruggestort op uw rekening.

Hoelang is de minimale contractduur?2018-11-25T23:10:23+00:00

PriPost kent geen minimale contractduur en is elk moment opzegbaar.

De dag nadat u heeft opgezegd, gaat de ‘eindmaand’ in. De eindmaand is bedoeld om de Postboxhouder de gelegenheid te geven zijn relaties in te lichten dat zijn postadres is gewijzigd. In de praktijk zien we namelijk dat bij een beëindiging, PriPost vaak als eerste wordt ingelicht. Daarna worden pas de instanties en relaties die post versturen naar de Postboxhouder ingelicht. Dit betekent dat we heel vaak nog post ontvangen, die we zonder de eindmaand niet meer zouden kunnen verwerken. Juist om te voorkomen dat u belangrijke post mist, verzamelen we de post in deze eindmaand en sturen dit aan het einde van deze maand gebundeld naar uw standaard postadres.

Let op! Wij verwerken in de eindmaand de post dus niet volgens uw instellingen maar we sparen de post op. Wanneer u aangeeft de PriPost overeenkomst te willen beëindigen, gaat de volgende dag direct de eindmaand in. De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct gereserveerd. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in de eindmaand of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland).
Het bedrag wordt direct bij aanvang van uw PriPost overeenkomst in mindering gebracht op het depot. U heeft daardoor geen extra kosten meer na de opzegging. Mocht u op het moment van de beëindiging van uw Postbox nog een bedrag hebben staan in uw depot, dan zal dit bedrag dus worden teruggestort op uw rekening.

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2018-11-25T20:35:56+00:00

U heeft het recht uw aanvraag tot 14 dagen na de dag van uw aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. U krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw annulering terugstorten.

Hoe gaat het opzeggen en wat is de opzegtermijn van een Postbox?2018-11-27T11:13:48+00:00

Uw overeenkomst is op elk moment opzegbaar en kent geen minimale contractduur.

Opzeggen kan via het klantenportaal. Nadat u bent ingelogd klikt u rechtsboven op het pijltje en vervolgens op Mijn Postboxen. Daar ziet u direct de button – opzeggen. Door hierop te klikken kunt een datum van opzegging kiezen en uw rekeningnummer opgeven waar het rest depot bedrag op kan worden teruggestort.

De beëindiging gaat direct de volgende dag in. Dat wil zeggen dat vanaf dat moment de eindmaand ingaat.

Wat gebeurt er met mijn overgebleven depotbedrag wanneer ik heb opgezegd?2018-11-25T23:05:18+00:00

De dag nadat u uw Postbox heeft opgezegd, gaat de ‘eindmaand’ in. De eindmaand is bedoeld om de Postboxhouder de gelegenheid te geven zijn relaties in te lichten dat zijn postadres is gewijzigd. In de praktijk zien we namelijk dat bij een beëindiging, PriPost vaak als eerste wordt ingelicht. Daarna worden pas de instanties en relaties die post versturen naar de Postboxhouder ingelicht. Dit betekent dat we heel vaak nog post ontvangen, die we zonder de eindmaand niet meer zouden kunnen verwerken. Juist om te voorkomen dat u belangrijke post mist, verzamelen we de post in deze eindmaand en sturen dit aan het einde van deze maand gebundeld naar uw standaard postadres.

Let op! Wij verwerken in de eindmaand de post dus niet volgens uw instellingen maar we sparen de post op. Wanneer u aangeeft de PriPost overeenkomst te willen beëindigen, gaat de volgende dag direct de eindmaand in. De kosten voor de eindmaand worden bij aanvang van de PriPost overeenkomst direct gereserveerd. Dit is altijd een vast bedrag, ongeacht hoeveel post u uiteindelijk ontvangt in de eindmaand of waar het naartoe moet worden gestuurd (binnen- of buitenland).
Het bedrag wordt direct bij aanvang van uw PriPost overeenkomst in mindering gebracht op het depot. U heeft daardoor geen extra kosten meer na de opzegging. Mocht u op het moment van de beëindiging van uw Postbox nog een bedrag hebben staan in uw depot, dan zal dit bedrag dus worden teruggestort op uw rekening.

Hoe betaal ik mijn Postbox?2018-11-24T23:38:30+00:00

PriPost maakt gebruik van een eenvoudig en praktisch prepaid betaalsysteem. U betaalt middels een online portemonnee, dat wij een ‘depot’ noemen. Bij uw aanvraag stort u een bedrag in uw depot van minimaal € 50,00 middels iDeal, Mistercash, Sofort, CreditCard, Bitcoin of een overboeking. Wanneer wij handelingen voor u verrichten, worden de kosten hiervan in mindering gebracht op het saldo in uw depot. Zodra uw depot onder een bepaald bedrag komt, ontvangt u van ons het verzoek uw saldo aan te vullen. Het aanvullen kan eventueel ook middels een automatische incasso. Eens per 4 weken ontvangt u een gespecificeerde factuur met daarin een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten. Bij een beëindiging van de overeenkomst wordt eventueel resterend saldo teruggestort op uw rekening.

Kan ik op rekening betalen?2018-11-25T00:06:30+00:00

Aan bedrijven met een hoog volume aan post bieden wij de mogelijkheid om op rekening te betalen. U betaalt voorafgaand een borg die dient als garantiestelling. Na afloop van iedere periode ontvangt u een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Ook hebben we de mogelijkheid om facturen via automatische incasso af te schrijven. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

De wettelijke afkoelingsperiode van 14 dagen2018-11-25T20:35:56+00:00

U heeft het recht uw aanvraag tot 14 dagen na de dag van uw aanvraag, zonder opgave van reden te annuleren. U krijgt dan het volledige depotbedrag gecrediteerd. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via klantenservice@pripost.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde depotbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw annulering terugstorten.

Kan ik elke vestiging gebruiken om post en/of pakketten te ontvangen?2018-11-24T22:07:21+00:00

U kunt elke vestiging gebruiken om post te ontvangen. Omdat pakketten centraal worden verwerkt vanuit de locatie Leidschendam, heeft het onze voorkeur (en wordt sterk aanbevolen) om de locatie Leidschendam als pakketadres  te gebruiken. Op de andere locaties is weliswaar tijdens kantooruren vrijwel altijd een medewerker aanwezig om pakketten te ontvangen, echter onze ervaringen met de verschillende pakketbezorgers op deze locaties is niet erg positief. Soms komen pakketten niet aan, worden deze aan buren afgegeven of retour gestuurd. Dit zonder dat wij hiervan in kennis zijn gesteld en wij dus wel aanwezig zijn om pakketten in ontvangst te nemen. Helaas hebben wij hier geen controle op. Op de locatie in Leidschendam zijn onze ervaringen wel goed en kunnen we u de beste service bieden.

Kan ik zelf een locatie kiezen voor mijn Postbox?2018-11-25T21:15:48+00:00

PriPost heeft op dit moment vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Leidschendam. Omdat wij uw post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoeft u de post niet zelf op te halen, waardoor de locaties van ondergeschikt belang zijn. Meer informatie over de locaties kunt u vinden op deze pagina. U kunt met uw Postboxnummer post ontvangen op alle verschillende PriPost adressen.

Wat gebeurt er met mijn post wanneer ik geen geld meer in depot heb staan?2018-11-24T22:51:49+00:00

PriPost werkt met een prepaid betaalsysteem. Dit betekent dat u een bedrag stort in uw depot, van waaruit de kosten voor de dienstverlening betaald worden. Op het moment dat het saldo in uw depot onder een bepaald bedrag komt, ontvangt u van ons bericht met het verzoek uw saldo aan te vullen. Mocht dit na herhaaldelijk verzoek niet gebeuren, dan gaan wij er vanuit dat u geen gebruik meer wenst te maken van uw Postbox. Op het moment dat er geen saldo meer in uw depot zit, zal de eindmaand ingaan. Gedurende deze maand wordt uw post opgespaard en aan het einde van deze maand wordt alles in 1 keer naar uw standaard postadres verstuurd. In geval wij hierna nog post voor u ontvangen, wordt deze retour afzender gestuurd.

Hoe komt het dat PriPost zo goedkoop is?2018-11-24T22:59:23+00:00

PriPost kan tot 80% voordeliger zijn dan andere alternatieven, zoals een traditionele postbus. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier. Wij hebben onze processen zeer efficiënt georganiseerd en geautomatiseerd. Met vele duizenden klanten uit meer dan 50 landen zorgt de schaalvergroting ervoor dat we zeer voordelig onze diensten kunnen aanbieden. PriPost staat voor duurzaamheid, een superieure dienstverlening tegen een eerlijke prijs met de wens van de klant als uitgangspunt. Wij zijn er trots op dat klanten ons met ruim een 9.5 waarderen op webwinkelkeur.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2018-11-25T01:04:14+00:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heeft u al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vindt u hier.

Hoe weet ik dat er post is ontvangen in mijn Postbox?2018-11-24T23:26:14+00:00

Op dit moment krijgt u nog geen bericht wanneer er post voor u binnen is gekomen. Echter, wij verwerken de post altijd volgens uw instellingen. Wanneer u heeft gekozen voor scannen, wordt uw post vaak dezelfde dag gescand en naar u opgestuurd. Wanneer u heeft aangegeven eerst een enveloppescan te willen ontvangen, kunt u direct zien wat voor poststuk het betreft. Wanneer u heeft gekozen voor doorsturen met een bepaalde frequentie, dan ontvangt u van ons per email een bericht op de dag dat wij post naar u verzenden. Wanneer u gebruik maakt van de bewaarservice, dan sturen wij u bericht op het moment dat er post voor u is ontvangen.
Zodra fase 2 van het klantenportaal live is, ziet u wel direct dat er post voor u is ontvangen.

Ik heb nog een autorisatiecode. Kan ik die nog gebruiken?2018-11-25T20:43:07+00:00

Met de komst van het klantenportaal is de autorisatiecode komen te vervallen. Wijzigingen kunnen alleen nog worden doorgegeven via het portaal dus u heeft de autorisatiecode niet meer nodig.

Op welke manier worden de retouren door PriPost naar mij doorgestuurd?2018-11-17T11:44:46+00:00

Afhankelijk van het soort product, de grootte en de aantallen, zullen de retouren worden verpakt in één of meerdere grotere dozen (omdoos) om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden. Samen met de retourformulieren worden de producten vervolgens naar u doorgestuurd. De frequentie hiervan bepaalt u zelf (van direct na ontvangst tot 1 x per 4 weken).

Wat zijn de kosten van het doorsturen van de retouren?2018-11-25T21:24:21+00:00

Het totaalbedrag voor het verwerken en doorsturen van retouren bestaat uit 3 of 4 componenten:

 1. Het aantal retouren (afhankelijk van welke handelingen wij voor u verrichten, liggen de kosten per retour tussen de € 0,50 en € 1,00)
 2. Het standaard verwerkingstarief van € 1,98 (voor het labelen, verzendklaar maken, aanmelden bij de vervoerder, administratief verwerken en afgeven aan de vervoerder)
 3. Transportkosten (de kosten van de vervoerder)
 4. Indien van toepassing zal er een omdoos worden berekend

Een voorbeeld:
U wilt uw retouren 1 x per 2 weken doorgestuurd krijgen en wij ontvangen in twee weken tijd 7 retouren. U vraagt ons de volgende handelingen te verrichten:

 • Direct openen van het retour item
 • Noteren op het retourformulier of het product op zicht in goede staat is en in de originele verpakking
 • Scannen van het retourformulier en deze op de dag van ontvangst direct mailen
 • Opsparen van de retouren en deze 1 x per 2 weken 1 een grotere omdoos doorsturen
 • Het verpakken van de retouren in een grotere omdoos en deze verzendklaar maken

Kosten berekening:

 1. 7 x retouren á € 1,00 = € 7,00
 2. 1 x verwerkingskosten = € 1,98
 3. 1 x transportkosten DHL (binnen NL) = € 5,50
 4. 1 x omdoos type 1 = € 1,15

Totale kosten 1 x per 2 weken = € 15,90

Wat zijn de voordelen om PriPost te gebruiken voor mijn retouren?2018-11-25T21:35:25+00:00
 • Retouren worden snel en efficiënt afgehandeld tegen een zeer laag tarief.
 • PriPost is ook in staat de retourlabels te printen voor uw klanten.
 • Naast dat u uw Postbox adres als retouradres kunt gebruiken, kunt u het adres ook gebruiken op uw website of bijvoorbeeld folders. Wij hebben eigen kantoren met een zakelijke uitstraling in Amsterdam, Rotterdam en Leidschendam.
 • We bieden maatwerk en flexibiliteit. Door ons compacte team en ondernemersgeest zijn we in staat voor vrijwel elke situatie een passende oplossing te bieden. Prettig is ook dat we goed bereikbaar zijn en u altijd een persoonlijke service ontvangt.
 • PriPost is in staat voor vrijwel elke webshop de retouren te verzorgen. Het aantal dagelijks te verwerken retouren is daarbij niet van belang.
 • PriPost heeft een zeer transparante tariefstructuur waardoor u alleen betaalt voor de service waarvan u gebruik maakt. Op die manier betaalt u nooit teveel!
Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2018-11-25T21:36:38+00:00

U bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan u door.

Heeft u als webshop goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat u de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen u dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Kan ik aangeven geen reclame te willen ontvangen?2018-11-24T22:10:33+00:00

Ja, bij uw instellingen kunt u aangeven dat u geen geadresseerde reclame wenst te ontvangen. Wij filteren dit er kosteloos voor u uit. Mocht er twijfel bestaan of iets reclame is, dan zullen we dit eerst aan u voorleggen. Uw antwoord slaan we op en in de toekomst zullen we daar zoveel mogelijk rekening mee houden.

Hoe werkt het wanneer er invoerrechten betaald moeten worden?2018-11-24T22:20:07+00:00

Op het moment dat wij een zending voor u ontvangen waarvoor een betaling noodzakelijk is, sturen wij u eerst een bericht met het verzoek het bedrag van de zending te storten in uw depot. Wanneer wij de storting binnen 7 dagen ontvangen, zullen we de zending aannemen en namens u betalen. Na deze periode wordt het door de vervoerder retour afzender gestuurd.

Kan ik alle soorten pakketten ontvangen?2018-11-24T23:18:18+00:00

In principe nemen wij elk handelbaar pakket aan (indien u dit zo heeft ingesteld) wat door de gebruikelijke vervoerders (DHL, PostNL, UPS, GLS, DPD, FedEX, TNT ea) wordt aangeboden. Wij zijn niet ingericht voor de verwerking van pallets. U als ontvanger/Postboxhouder bent verantwoordelijk voor de inhoud van de pakketten. Wanneer wij een pakket voor u ontvangen en verwerken, dient u te weten wat de inhoud van het pakket is. U dient rekening te houden met de lijst van verboden goederen die is opgesteld door de vervoerders. In geval u specifieke vragen heeft over een pakket, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

Kan ik aangetekende post ontvangen?2018-11-24T23:20:11+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. U kunt dit bij de extra instellingen in het klantenportaal aangeven/wijzigen. Wij tekenen in dat geval voor ontvangst en u kunt aangeven hoe wij deze post vervolgens dienen te verwerken. Wij kunnen aangetekende post namelijk anders behandelen dan uw reguliere post.

Kan ik pakketten ontvangen vanuit het buitenland en doorgestuurd krijgen naar een ander land?2018-11-24T23:29:28+00:00

Ja, dit is mogelijk. Ook wanneer het aangetekende pakketten betreft. Indien er voor een pakket invoerrechten betaald dienen te worden, kunnen wij deze voldoen vanuit uw depot. Vervolgens sturen wij het pakket naar u door op de door u aangegeven wijze.

Kan ik zelf een vervoerder kiezen voor mijn pakketten?2018-11-25T21:36:38+00:00

U bent vrij in het kiezen van een vervoerder. PriPost gebruikt DHL en PostNL voor 90% van de zendingen. Wij boeken onze zendingen in via de bekende platformen en berekenen de transportkosten aan u door.

Heeft u als webshop goede prijsafspraken met een speciale vervoerder? Dan is het ook mogelijk dat u de zending zelf inboekt en bij ons laat ophalen. Wij mailen u dan voortijdig de noodzakelijke informatie.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2018-11-25T22:24:57+00:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer u de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2018-11-25T22:47:52+00:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we u eerst een omslagscan. U kunt dan zelf bepalen of u de inhoud gescand wenst te hebben (of doorgestuurd of vernietigd). Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Hoelang kan PriPost de post voor mij bewaren?2018-11-20T18:20:25+00:00

Wij bewaren post zolang u dat wenst. Hieraan is geen termijn gekoppeld. Op het moment dat het u aangeeft sturen wij de post door naar uw postadres. Dit maakt het makkelijk voor u om in een bepaalde periode tijdelijk geen post te ontvangen. Bijvoorbeeld wanneer u op reis bent. Meer informatie over de bewaarservice vindt u hier.

Ik kan bij een instantie geen Postboxnummer vermelden. Wat zijn de gevolgen?2018-11-24T22:19:57+00:00

Hoewel zeldzaam, kan het in een enkel geval voorkomen dat het niet mogelijk is (door beperkingen in automatisering bij de betreffende instantie) om extra adres informatie, zoals een Postboxnummer, te vermelden. De mogelijkheid voor een tweede adresregel ontbreekt dan. U kunt wel, als voorbeeld, het Postboxnummer in de tenaamstelling vermelden, bijv: Jan Jansen (R320). In de praktijk zien we dat dit weinig tot geen problemen oplevert. Mocht het voorkomen dat een boxnummer ontbreekt, dan zal PriPost kijken naar de bedrijfsnaam (of geadresseerde) en ervoor zorgen dat de post alsnog in de juiste Postbox terecht komt. Meer informatie over de verschillende mogelijkheden om het boxnummer te vermelden, vindt u op www.pripost.com/boxvermelding. Let op dat bij het niet vermelden van het boxnummer extra verwerkingskosten per poststuk worden gerekend. Deze kosten worden niet berekend wanneer u ons heeft laten weten dat vermelding echt niet mogelijk is en wij dit hebben kunnen controleren. Op dit moment is ons alleen de verhuisservice van PostNL bekend.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2018-11-25T22:54:15+00:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van uw adres.

Wat kost het doorsturen van mijn post?2018-11-20T19:08:23+00:00

Voor het verzamelen van uw post, het bundelen in 1 enveloppe, het labelen, het posten, de administratieve afhandeling en de communicatie met u als klant, wordt een bedrag van € 1,98 aan verwerkingskosten per zending in mindering gebracht op uw depotbedrag. Het maakt daarbij niet uit of de zending 5 of 50 enveloppen bevat. De portokosten zijn afhankelijk van het gewicht en de locatie waar het naartoe moet worden verstuurd en worden apart in rekening gebracht.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2018-11-24T23:00:55+00:00

Ja, dit is mogelijk. U bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.

Wat kost het scannen van post?2018-11-29T14:39:51+00:00

De prijs van een scan begint bij € 0,29 en is afhankelijk van de soort scan (enveloppe, inhoud) en het aantal scans (waarbij de prijs lager wordt naarmate er meer scans zijn). Voor een compleet overzicht kunt u kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten. Niet in de laatste plaats omdat dit in de meeste gevallen ook de voordeligste optie is.

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2018-11-24T23:09:47+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat u per enveloppe kunt aangeven of u deze ongeopend vernietigd, geopend en gescand, of ongeopend doorgestuurd wilt hebben.

Kan ik mijn post naar een ander land laten doorsturen?2018-11-24T23:30:05+00:00

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen uw post overal naar doorsturen, ongeacht welk land u verblijft.

Het gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2018-11-25T01:06:50+00:00

U kunt ervoor kiezen dat wij al uw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat u per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand naar u toegestuurd per e-mail.
U bepaalt ook wat wij moeten doen met de originelen. U kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per 4 weken, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor u vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2018-11-25T21:01:43+00:00

Standaard vernietigen wij uw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vindt u op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2018-11-25T21:03:26+00:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan wij vermoeden dat hier een bankpas of creditcard in zit. Wij zullen de enveloppe in zo’n geval scannen en u bericht hiervan geven. Ook enveloppen met pincodes (die een afwijkend formaat en indeling hebben) zullen niet worden geopend. Ook niet indien u ons hier uitdrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen kunnen alleen door ons worden doorgestuurd.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2018-05-20T10:31:05+00:00

Bij het instellen van uw Postbox kunt u aangeven of u geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien u dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan kunnen wij reclame er gratis voor u uitfilteren en vernietigen.

Kan ik mijn instelling van bewaren wijzigen naar doorsturen of scannen?2018-03-14T10:49:17+00:00

De post die wij voor u bewaren, dienen wij eerst te verwerken door deze door te sturen. Wanneer uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u eenvoudig de instelling wijzigen naar doorsturen of scannen.

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2018-11-17T11:29:07+00:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als u wenst. Op het moment dat wij post voor u ontvangen, sturen wij u bericht. Wekelijks sturen we tevens een herinnering om te voorkomen dat u de post vergeet (en de kosten onnodig oplopen). Zodra u de post wilt ontvangen, kunt u dit aangeven.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2018-11-25T21:06:34+00:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer u als primaire instelling ‘bewaren’ heeft. Dus nee, indien u doorsturen heeft met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2018-03-14T10:40:40+00:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in bewaring kunnen we alleen verwerken door deze door te sturen. Zodra uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u de instelling wijzigen naar bijvoorbeeld scannen.

Kan ik tussentijds de frequentie van doorsturen wijzigen?2018-11-25T22:43:14+00:00

Op elk moment kunt u de frequentie van het doorsturen van post aanpassen. U kunt dit eenvoudig aanpassen in het online klantenportaal.

Kan ik het adres waar mijn post naar door wordt gestuurd wijzigen?2018-11-25T22:44:26+00:00

Wijzigingen in uw postadres of andere instellingen kunt u eenvoudig doorgeven via het online klantenportaal.

Hoe werkt het doorsturen van post?2018-11-25T22:46:42+00:00

Post wordt door PriPost dagelijks verwerkt. Het doorsturen van post (naar het door u opgegeven postadres) gebeurt volgens de door u aangegeven frequentie (van 5 x per week tot 1 x per 4 weken). Alle post in uw Postbox wordt gecombineerd in 1 enveloppe die wij adresseren en frankeren. Op het moment van verzending sturen wij u een bericht, zodat u weet dat er post naar u onderweg is. Op de enveloppe wordt altijd PriPost als retouradres vermeld. Normaal gesproken (binnen Nederland) wordt de post dan de volgende dag bezorgd.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2018-11-25T22:47:52+00:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we u eerst een omslagscan. U kunt dan zelf bepalen of u de inhoud gescand wenst te hebben (of doorgestuurd of vernietigd). Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2018-10-23T17:41:22+00:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan u niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers zodat er controle is.

Hoelang kan PriPost de post voor mij bewaren?2018-11-20T18:20:25+00:00

Wij bewaren post zolang u dat wenst. Hieraan is geen termijn gekoppeld. Op het moment dat het u aangeeft sturen wij de post door naar uw postadres. Dit maakt het makkelijk voor u om in een bepaalde periode tijdelijk geen post te ontvangen. Bijvoorbeeld wanneer u op reis bent. Meer informatie over de bewaarservice vindt u hier.

Kan ik mijn instelling van bewaren wijzigen naar doorsturen of scannen?2018-03-14T10:49:17+00:00

De post die wij voor u bewaren, dienen wij eerst te verwerken door deze door te sturen. Wanneer uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u eenvoudig de instelling wijzigen naar doorsturen of scannen.

Wat is de maximale termijn om post te bewaren?2018-11-17T11:29:07+00:00

Er is geen maximale termijn. Wij bewaren de post zo kort of lang als u wenst. Op het moment dat wij post voor u ontvangen, sturen wij u bericht. Wekelijks sturen we tevens een herinnering om te voorkomen dat u de post vergeet (en de kosten onnodig oplopen). Zodra u de post wilt ontvangen, kunt u dit aangeven.

Mijn instelling is 1 x per maand doorsturen – worden er nu bewaarkosten gerekend?2018-11-25T21:06:34+00:00

Bewaarkosten worden alleen gerekend wanneer u als primaire instelling ‘bewaren’ heeft. Dus nee, indien u doorsturen heeft met een bepaalde frequentie, worden er geen bewaarkosten gerekend.

Kan ik bewaarde post ook laten vernietigen of scannen?2018-03-14T10:40:40+00:00

Dit is helaas niet mogelijk. Post in bewaring kunnen we alleen verwerken door deze door te sturen. Zodra uw Postbox vervolgens leeg is, kunt u de instelling wijzigen naar bijvoorbeeld scannen.

Hoe noteren mijn relaties mijn postadres?2018-11-25T22:54:15+00:00

Klik hier voor meer informatie over de notering van uw adres.

Wat kost het doorsturen van mijn post?2018-11-20T19:08:23+00:00

Voor het verzamelen van uw post, het bundelen in 1 enveloppe, het labelen, het posten, de administratieve afhandeling en de communicatie met u als klant, wordt een bedrag van € 1,98 aan verwerkingskosten per zending in mindering gebracht op uw depotbedrag. Het maakt daarbij niet uit of de zending 5 of 50 enveloppen bevat. De portokosten zijn afhankelijk van het gewicht en de locatie waar het naartoe moet worden verstuurd en worden apart in rekening gebracht.

Kan ik mijn post naar een ander land laten doorsturen?2018-11-24T23:30:05+00:00

Ja, dit is mogelijk. Wij kunnen uw post overal naar doorsturen, ongeacht welk land u verblijft.

Kan ik tussentijds de frequentie van doorsturen wijzigen?2018-11-25T22:43:14+00:00

Op elk moment kunt u de frequentie van het doorsturen van post aanpassen. U kunt dit eenvoudig aanpassen in het online klantenportaal.

Kan ik het adres waar mijn post naar door wordt gestuurd wijzigen?2018-11-25T22:44:26+00:00

Wijzigingen in uw postadres of andere instellingen kunt u eenvoudig doorgeven via het online klantenportaal.

Hoe werkt het doorsturen van post?2018-11-25T22:46:42+00:00

Post wordt door PriPost dagelijks verwerkt. Het doorsturen van post (naar het door u opgegeven postadres) gebeurt volgens de door u aangegeven frequentie (van 5 x per week tot 1 x per 4 weken). Alle post in uw Postbox wordt gecombineerd in 1 enveloppe die wij adresseren en frankeren. Op het moment van verzending sturen wij u een bericht, zodat u weet dat er post naar u onderweg is. Op de enveloppe wordt altijd PriPost als retouradres vermeld. Normaal gesproken (binnen Nederland) wordt de post dan de volgende dag bezorgd.

Kan ik na het scannen de originelen nog toegestuurd krijgen per post?2018-11-24T23:00:55+00:00

Ja, dit is mogelijk. U bepaalt zelf wat wij met de originele documenten moeten doen na het scannen. Voor de meeste klanten vernietigen wij de post na het scannen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om de originelen periodiek doorgestuurd te krijgen.

Wat kost het scannen van post?2018-11-29T14:39:51+00:00

De prijs van een scan begint bij € 0,29 en is afhankelijk van de soort scan (enveloppe, inhoud) en het aantal scans (waarbij de prijs lager wordt naarmate er meer scans zijn). Voor een compleet overzicht kunt u kijken op de tarievenpagina. Scannen is de meest gekozen optie en heeft de voorkeur van ruim 70% van onze klanten. Niet in de laatste plaats omdat dit in de meeste gevallen ook de voordeligste optie is.

Kan ik eerst de enveloppe laten scannen voordat hij wordt geopend?2018-11-24T23:09:47+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Wij kunnen eerst de enveloppe scannen, zodat u per enveloppe kunt aangeven of u deze ongeopend vernietigd, geopend en gescand, of ongeopend doorgestuurd wilt hebben.

Het gaat het scannen van mijn post in z’n werk?2018-11-25T01:06:50+00:00

U kunt ervoor kiezen dat wij al uw post openen en scannen, of dat wij eerst de enveloppe scannen zodat u per stuk kunt aangeven of wij deze wel/niet mogen openen. Op de dag van ontvangst wordt de post gescand en als PDF bestand naar u toegestuurd per e-mail.
U bepaalt ook wat wij moeten doen met de originelen. U kunt deze alsnog, bijvoorbeeld 1 x per 4 weken, doorgestuurd krijgen of wij kunnen deze zorgvuldig voor u vernietigen (Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten).

Hoe vernietigt PriPost de originele documenten na het scannen?2018-11-25T21:01:43+00:00

Standaard vernietigen wij uw post volgens de DIN Klasse 4: Zeer vertrouwelijke documenten. Op verzoek is het ook mogelijk de post te vernietigen volgens de DIN Klasse-5: Geheime documenten. Meer informatie over deze normen vindt u op nl.wikipedia.org/wiki/Papiervernietiger. Het vernietigen van de originelen na het scannen volgens de standaard methode, is bij scanoptie 1 gratis.

Wat gebeurt er wanneer er een bankpas of pincode voor mij ontvangen wordt?2018-11-25T21:03:26+00:00

PriPost opent geen enveloppen waarvan wij vermoeden dat hier een bankpas of creditcard in zit. Wij zullen de enveloppe in zo’n geval scannen en u bericht hiervan geven. Ook enveloppen met pincodes (die een afwijkend formaat en indeling hebben) zullen niet worden geopend. Ook niet indien u ons hier uitdrukkelijk om verzoekt. Deze enveloppen kunnen alleen door ons worden doorgestuurd.

Kan ik reclame uitsluiten van het scannen?2018-05-20T10:31:05+00:00

Bij het instellen van uw Postbox kunt u aangeven of u geadresseerde reclame verwerkt wilt hebben. Indien u dit wenst, scannen wij ook de reclame. Zo niet, dan kunnen wij reclame er gratis voor u uitfilteren en vernietigen.

Hoe weet PriPost dat iets reclame is?2018-11-25T22:47:52+00:00

Vaak is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld een Makro folder. Wanneer wij twijfelen of iets reclame is, sturen we u eerst een omslagscan. U kunt dan zelf bepalen of u de inhoud gescand wenst te hebben (of doorgestuurd of vernietigd). Sortering op reclame vindt plaats voordat de enveloppe is geopend.

Ik vind het een raar idee dat post door vreemden wordt geopend2018-10-23T17:41:22+00:00

Wij kunnen ons dat heel goed voorstellen. Post kan privé informatie bevatten waarvan u niet wilt dat anderen dit zien. PriPost heeft zijn procedures zo ingericht dat post niet gelezen wordt door de medewerkers. Het scannen gebeurt in een geautomatiseerd proces. Zelfs de enveloppen worden in 98% van de gevallen geautomatiseerd geopend.

Daarnaast heeft iedere medewerker verplicht een VOG en wordt scanpost altijd verwerkt door twee medewerkers zodat er controle is.

Waarom heeft PriPost een kopie van mijn ID nodig?2018-11-29T18:00:29+00:00

Kopie ID voorbeeld PriPost heeft de wettelijke verplichting de identiteit van haar klanten te controleren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs. Een kopie kunt u beveiligd uploaden in het klantenportaal. Het is ook mogelijk om even langs een van onze kantoren te komen om het ID persoonlijk te laten zien. PriPost bewaart namelijk geen kopie van uw ID. Wij noteren enkel de volgende gegevens en controleren deze op juistheid:

Kopie ID voorbeeld

 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Document nummer
 • Soort document
 • Afgifte datum
 • Instantie

Welke ID’s wordt geaccepteerd?

 • Paspoort
 • Nationale identiteitskaart (NIC)
 • Nederlands rijbewijs
 • Nederlands vreemdelingendocument

Het kopie ID dient duidelijk leesbaar te zijn. Ook zijn vaak voor- en achterkant nodig wanneer op de achterzijde informatie is vermeld. U kunt indien gewenst de foto en het BSN nummer afschermen. Voor buitenlandse ID’s geld dat de MRZ code zichtbaar moet zijn.

Is een Postbox betrouwbaar?2018-10-23T17:42:35+00:00

Uw post is bij ons in goede handen. Bij PriPost werken medewerkers die jarenlange ervaring hebben binnen het postbedrijf. Ook PriPost is gebonden aan de wet en zal uw post overeenkomstig behandelen.

Wat wordt in de AVG bedoeld met databeveiliging ‘by design’ en ‘by default’?2018-11-25T21:13:40+00:00

Gegevensbescherming door middel van ontwerp (design) betekent dat alleen de vereiste persoonlijke gegevens worden verzameld en dat privacykenmerken en -functionaliteit vanaf het eerste moment waarop ze zijn ontworpen, worden verwerkt in producten en services.

Gegevensbescherming standaard (default) betekent dat bedrijven passende maatregelen moeten nemen om privacyrisico’s te beperken op het moment dat de gegevens worden verzameld, evenals door deze uit te breiden op het moment van verwerking.

Wat wordt bedoeld met ‘het recht om te worden vergeten’?2018-11-17T11:33:10+00:00

Individuen hebben het recht om hun persoonlijke gegevens te laten verwijderen, in het geval dat deze niet langer nodig zijn. ‘Het recht om te worden vergeten’ is ter ondersteuning van de vrijheid van meningsuiting.

Welke persoonlijke gegevens heeft PriPost van mij nodig?2018-11-25T20:59:48+00:00

Vanwege wettelijke verplichtingen (WWFT) dient PriPost de identiteit van haar klanten vast te stellen en te controleren. Dit doen we door middel van een kopie ID. Dit mag een ID kaart, paspoort, Nederlands rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument zijn. PriPost verwijdert het kopie direct nadat de identiteit is vastgesteld.

Bedrijven, verenigingen of stichtingen dienen ook een recent uittreksel van de KvK en een UBO verklaring af te geven.

In hoeverre is mijn privacy gewaarborgd?2018-11-25T21:43:35+00:00

PriPost deelt geen gegevens van haar klanten met derden, overeenkomstig onze algemene voorwaarden en privacy reglement. Post wordt door ons uitermate zorgvuldig behandeld. Werknemers zijn gecontroleerd en in het bezit van een VOG. PriPost verzorgt voor duizenden klanten uit meer dan 50 verschillenden landen de post waaronder advocaten, juristen, bewindvoerders, bekende Nederlanders, makelaars en vele grote en kleine ondernemingen. Indien gewenst en/of noodzakelijk is het mogelijk een geheimhoudingsverklaring te laten opmaken.

PriPost en de AVG
PriPost is 100% AVG compliant. Onze informatiesystemen staan op servers in Nederland.

Wat is een UBO verklaring en waarom heeft PriPost deze nodig?2018-11-27T14:28:35+00:00
 1. Waarom vraagt PriPost u om een UBO-verklaring in te vullen?
  PriPost is verplicht volgens de Sanctiewetgeving ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme om de Ultimate Beneficial Owner (UBO) te identificeren. Hiermee wordt voorkomen dat personen zichzelf kunnen verbergen achter juridische entiteiten. De Sanctiewetgeving verplicht ons om de achtergrondgegevens van onze klanten te controleren. Het gaat om het vaststellen van de ‘Ultimate Beneficial Owners’ (UBO) van onze zakelijke klanten.
 2. Wat is een UBO?
  • UBO staat voor Ultimate Beneficial Owner oftewel de uiteindelijk belanghebbende.
  • een UBO is een natuurlijk persoon die tenminste 25% aandelen houdt of zeggenschap in de niet- beursgenoteerde rechtspersoon kan uitoefenen;
  • of die begunstigde is of bijzondere zeggenschap heeft van 25% of meer van het vermogen van een stichting of trust.
 3. Uw bedrijf, vereniging of stichting heeft geen UBO maar een bestuurder. Wat moet er dan worden ingevuld?
  Heeft u de rechtsvorm BV, CV, NV, VOF of maatschap? Dan vragen wij u in de UBO-verklaring één of meer Ultimate Beneficial Owner(s) (UBO) met een belang van 25% in te vullen. Heeft u de rechtsvorm VVE, vereniging, stichting of kerkgenootschap? Dan vragen wij u in de UBO-verklaring de bestuurder(s) in te vullen. Heeft u een eenmanszaak, bent u een natuurlijk persoon of heeft u geen UBO met een belang van 25% of meer, dan volstaat de ondertekening van de UBO-verklaring.
 4. Wat houdt de Sanctiewetgeving in?
  De Sanctiewetgeving is gericht op het voorkomen van witwassen en het financieren van terrorisme. De Sanctiewet 1977 vormt de wettelijke basis voor nationale regels ter uitvoering van internationale sanctiemaatregelen. Door de oplopende politieke spanningen sinds het conflict in de Oekraïne en de vliegramp met vlucht MH17, hebben de Europese Unie en de Verenigde Staten sancties afgekondigd tegen personen en entiteiten die betrokken zijn bij dit conflict. De Nederlandse financiële sector, waaronder PriPost als verstrekker van adressen, heeft een belangrijke functie als ‘poortwachter’ bij de uitvoering van die sancties. De toezichthouders verwachten ook van ons dat wij zaken doen met betrouwbare partijen.
 5. Waarom vraagt PriPost mij nu om de UBO-gegevens?
  PriPost heeft de Ultimate Beneficial Owners (UBO) van onze klanten niet altijd vastgelegd. Dit betekent dat niet vastgesteld kan worden of deze klanten op een sanctielijst voorkomen. Dit is in strijd met de Sanctiewet. Bij het accepteren van nieuwe klanten vragen wij nu meteen de benodigde gegevens. Bij bestaande klanten, waar wij in het verleden deze acceptatievragen niet aan hebben gesteld, moeten wij de UBO-gegevens alsnog vaststellen en screenen tegen de Sanctielijsten. Momenteel wordt de naleving van de Sanctiewet steeds strenger gecontroleerd door onze toezichthouders.
 6. Zijn er gevolgen wanneer ik geen UBO verklaring verstrek?
  Wanneer wij de UBO-verklaring niet van u ontvangen, kunnen we de achtergrondgegevens niet controleren. Wanneer u niet reageert, kan dit betekenen dat wij de PriPost overeenkomst moeten beëindigen. Natuurlijk doen wij dat liever niet. Daarom is het belangrijk dat u de UBO-verklaring correct invult en zo snel mogelijk upload via het klantenportaal.
 7. Ik heb meerdere Postboxen. Volstaat dan één UBO verklaring?
  Een UBO verklaring wordt opgemaakt voor een bedrijf. In geval u meerder bedrijven heeft, zal er per bedrijf een UBO verklaring moeten worden opgesteld, ongeacht het aantal Postboxen. Heeft u voor 1 bedrijf meerdere Postboxen, dan hoeft er maar 1 UBO verklaring te worden verstrekt.
 8. Mijn bedrijf is niet gevestigd in Nederland
  Het is voor de wet niet van belang waar een bedrijf is gevestigd. Ook voor in het buitenland gevestigde ondernemingen dient een UBO verklaring te worden verstrekt.
 9. Waar vind ik de UBO verklaring?
  Deze kunt u eenvoudig downloaden via de volgende link: https://www.pripost.com/download/pripost_ubo_verklaring.pdf
  Na invulling en ondertekening kunt u deze weer als PDF uploaden in het klantenportaal.
 10. Waar kan ik terecht met vragen?
  Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van PriPost. U bereikt ons op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur op 070-2210460 of stel uw vraag via een suppoortticket in het klantenportaal. We helpen u graag.
Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2018-11-24T23:41:27+00:00

PriPost biedt u het meest praktische en meest voordelige alternatief. Praktisch omdat u nooit meer de deur uit hoeft om uw post op te halen. Ongeacht waar u verblijft, kunt u altijd inzage hebben in uw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Uw post is bij ons in goede handen.

Mijn bedrijf is gevestigd in het buitenland. Kan ik dan toch een Postbox openen?2018-11-24T23:45:11+00:00

PriPost is voor iedereen die een postadres nodig heeft in Nederland, ongeacht waar u woonachtig bent, of uw bedrijf gevestigd is. Wij sturen uw post indien gewenst door naar uw adres in het buitenland. Ook kunnen wij de post voor u scannen en digitaal naar u verzenden. Een andere optie is dat wij de post voor u bewaren.

Kan PriPost de volledige postkamerfunctie van mijn bedrijf overnemen?2018-11-24T23:57:27+00:00

In deze tijd, waarin steeds minder post wordt verstuurd, is het in de meeste gevallen goedkoper uw postkamer uit te besteden. PriPost heeft hiervoor de juiste kennis en ervaring in huis. Neem contact op met onze salesmanager voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.

Is het belangrijk dat de plaats waar mijn bedrijf gevestigd is, hetzelfde is als de plaats van mijn postadres?2018-11-25T00:04:35+00:00

Het blijft een persoonlijke keuze, maar vandaag de dag leert de praktijk dat dit niet meer belangrijk is. Door het toenemende gebruik van het internet weet iedereen dat webshops vanuit de huiskamer kunnen ontstaan of dat men op wisselende locaties werkzaam is. Steeds meer bedrijven en particulieren maken gebruik van onze service en communiceren naar hun relaties dat de post door een extern bedrijf (PriPost) professioneel wordt verwerkt. Er is een speciaal beeldmerk beschikbaar voor op uw website, waarmee u uw klanten kunt aantonen dat u uw post professioneel heeft uitbesteed aan PriPost.

Heb ik een klantnummer bij PostNL nodig?2018-11-17T10:34:43+00:00

Nee, PriPost staat helemaal los van PostNL.

Kan ik mijn bedrijf vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?2018-11-25T00:09:05+00:00

Om uw Postboxadres te kunnen gebruiken als vestigingsadres voor de KvK dient u een aparte overeenkomst te sluiten met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties) voor een Office Space Ultra abonnement. Meer informatie hierover vindt u op www.beesiksoffice.space. De overeenkomst die u met PriPost heeft is alleen te gebruiken als correspondentieadres voor de KvK. Houd u rekening met een mogelijke wachttijd indien u een vestigingsadres wilt.

Kan ik als webshop mijn Postbox gebruiken voor retourzendingen?2018-11-25T00:52:42+00:00

Ja, dat is mogelijk. Er zijn inmiddels veel webshops waar wij de retouren voor verwerken. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Is een Postbox hetzelfde als een postbus?2018-10-23T17:43:06+00:00

De werking van een Postbox heeft enkele overeenkomsten met de traditionele postbus van PostNL. Bij ons hoeft u echter niet zelf uw post op te halen. De post komt bij ons binnen, wordt door een van onze medewerkers gesorteerd en in uw Postbox gelegd. U kunt zelf bepalen hoe wij vervolgens uw post moeten behandelen (doorsturen, scannen, bewaren). Daarbij komt dat een Postbox vele malen goedkoper is dan een postbus en we bieden veel meer flexibiliteit.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2018-11-25T01:04:14+00:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heeft u al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vindt u hier.

Ik woon zelf niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2018-11-25T20:41:42+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar u ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, uw postadres hoeft niet meer te wijzigen. U hoeft alleen aan PriPost uw nieuwe adres door te geven. Voor uw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Heeft PriPost een vestiging in mijn woonplaats?2018-11-25T20:53:38+00:00

PriPost heeft op dit moment vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Leidschendam. Omdat wij uw post verwerken (doorsturen, scannen, bewaren) hoeft u de post niet zelf op te halen, waardoor de locaties van ondergeschikt belang zijn. Meer informatie over de locaties kunt u vinden op deze pagina. U kunt met uw Postboxnummer post ontvangen op alle verschillende PriPost adressen.

Kan ik mijn Postbox adres vermelden op mijn website?2018-11-25T21:10:56+00:00

Een Postbox adres kan uitstekend gebruikt worden voor vermelding op een website of visitekaartjes. U heeft daarbij de keuze uit twee soorten adressen; een postbus adres en een fysiek kantooradres. Veel bedrijven en ook webshops maken op deze manier gebruik van onze dienstverlening.
Niet elke ondernemer ontvangt daadwerkelijk post in zijn Postbox, maar op deze manier worden zaken en privé gescheiden en kost dit slechts enkele euro’s per maand.

Kan ik mijn bedrijf ook vestigen (KvK) op mijn Postbox adres?
Ja dit is mogelijk. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Ik heb meerdere bedrijven. Kan ik ook meerdere Postboxen aanvragen?2018-11-25T21:12:28+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk echter niet altijd noodzakelijk. U kunt namelijk meerdere geadresseerden (bedrijven en namen van personen) opgeven per Postbox. Standaard zijn er in de wekelijkse vastrechtkosten 5 geadresseerden inbegrepen. Vanaf de 6e wordt € 0,21 excl BTW per week per geadresseerde berekend. Wanneer u de post echter gescheiden wilt hebben, of voor eventuele andere redenen, dan kunt u meerdere Postboxen gebruiken.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2018-11-25T22:00:10+00:00

PriPost heeft op dit moment locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. Hier zullen in de toekomst (buitenlandse) vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kunt u meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe u het postadres communiceert en noteert, kunt u vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2018-11-25T22:23:27+00:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. U kunt uw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar uw relaties.

Nadat u de overeenkomst digitaal heeft ondertekend, kunt u via het online klantenportaal uw Postbox gaan instellen. Hierbij geeft u aan hoe u wenst dat wij uw post moeten verwerken. U heeft onder andere de volgende opties:

U kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2018-11-25T22:24:57+00:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer u de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Kan ik het Postbox kantooradres ook gebruiken op mijn website?2018-11-25T22:33:24+00:00

U kunt zowel het postbusadres als het fysieke kantooradres gebruiken op uw website. Veel ondernemers gebruiken het kantooradres op hun website of drukwerk om zo privé en zaken te scheiden.

Waar veel ondernemers niet van op de hoogte zijn, is dat je als bedrijf de wettelijke verplichting hebt (zeker met een webshop) een fysiek adres op de website te vermelden.

In samenwerking met Beesiks Office Space (eigenaar van de locaties waar PriPost gevestigd is), is het ook mogelijk om het kantooradres als vestigingsadres voor de KvK te gebruiken. Meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Hieronder een afbeelding zoals google maps streetview de locatie in Amsterdam toont. (Wij zijn gevestigd in het middenblok)

Keurenplein Amsterdam op Google Maps - Streetview

Kan ik mezelf op een Postbox laten inschrijven bij de gemeente?2018-11-24T23:27:13+00:00

Een Postbox adres kunt u NIET gebruiken voor een inschrijving in het BRP. Het is namelijk niet toegestaan te ‘wonen’ op een kantoorlocatie. Ook is het niet mogelijk een Postbox te gebruiken als briefadres voor de gemeente.

Waarom is PriPost de beste optie voor een alternatief postadres?2018-11-24T23:41:27+00:00

PriPost biedt u het meest praktische en meest voordelige alternatief. Praktisch omdat u nooit meer de deur uit hoeft om uw post op te halen. Ongeacht waar u verblijft, kunt u altijd inzage hebben in uw post. Voordelig omdat we in Nederland veruit de goedkoopste aanbieder zijn. We zijn een professioneel en goed georganiseerd bedrijf met een zeer hoge, persoonlijke service voor onze klanten. Uw post is bij ons in goede handen.

Wat zijn de totale kosten voor een Postbox?2018-11-25T01:04:14+00:00

Een Postbox kan tot 80% goedkoper zijn dan een reguliere postbus. Een Postbox heeft u al vanaf € 0,99 exclusief BTW per week! Een volledig overzicht van de tarieven vindt u hier.

Ik woon zelf niet in het land waar ik de Postbox wil gebruiken. Is dit mogelijk?2018-11-25T20:41:42+00:00

Ja, dit is zeker mogelijk. Op dit moment heeft PriPost klanten in meer dan 50 landen van de wereld. Veel mensen die voor korte of langere tijd in het buitenland verblijven laten hun post door ons verwerken. Waar u ook woont, verblijft of gaat wonen, in binnen- of buitenland, uw postadres hoeft niet meer te wijzigen. U hoeft alleen aan PriPost uw nieuwe adres door te geven. Voor uw relaties blijft het postadres dus ongewijzigd. Gemakkelijk, eenvoudig en voordelig.

Wat wordt nu mijn nieuwe postadres?2018-11-25T22:00:10+00:00

PriPost heeft op dit moment locaties in Leidschendam, Rotterdam en Amsterdam. Hier zullen in de toekomst (buitenlandse) vestigingen bijkomen. Met één en hetzelfde Postboxnummer kunt u meerdere locaties gebruiken om post/pakketten te ontvangen.

Hoe u het postadres communiceert en noteert, kunt u vinden op de pagina postadres notering.

Een voorbeeld:

Locatie AmsterdamLocatie RotterdamLocatie LeidschendamPostbus locatie
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Keurenplein 41
Unit (Letter en nummer)
1069CD Amsterdam
Nederland
(Uw naam/Bedrijfsnaam)
Strevelsweg 700
Unit 303 - (Letter en nummer)
3083AS Rotterdam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Gravin Juliana van Stolberglaan 31
Unit (Letter en Nummer)
2263AB Leidschendam
Nederland
(Uw naam/bedrijf)
Postbus 1000
Unit (Letter en Nummer)
2260BA Leidschendam
Nederland

Hoelang duurt de aanvraag van een Postbox?2018-11-25T22:23:27+00:00

Een Postbox is eenvoudig online aan te vragen. U kunt uw nieuwe postadres direct na de aanvraag communiceren naar uw relaties.

Nadat u de overeenkomst digitaal heeft ondertekend, kunt u via het online klantenportaal uw Postbox gaan instellen. Hierbij geeft u aan hoe u wenst dat wij uw post moeten verwerken. U heeft onder andere de volgende opties:

U kunt deze instellingen altijd weer aanpassen via het online klantenportaal.

Is er een mogelijkheid om mijn post/pakketten op te halen?2018-11-25T22:24:57+00:00

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij zijn niet ingericht voor het ophalen van post of pakketten. Hier zijn andere procedures voor nodig die PriPost niet kan faciliteren.

PriPost verwerkt de post door deze te scannen of door te sturen. Dit doen wij zeer efficiënt en daardoor zijn de kosten hiervoor vrijwel altijd lager dan wanneer u de post zelf zou ophalen. Dit kost immers ook tijd en geld.

Nog vragen? Klik hier en laat het ons weten!